Audionarrált filmklub

Hangosmeghívó - hallgatható változatBevezető

Mi is az az audionarráció?

A rendezvény praktikus információi

Regisztráció

Egyéb információk

Olvasható változat


Mozi korlátok nélkül – Meghívó Bacsó Péter A Tanú című filmjének akadálymentesített vetítésére

Az egyik legnagyobb magyar filmklasszikus ezúttal akadálymentes formában, audionarrációval és speciális felirattal kerül bemutatásra a látás- és hallássérült, valamint az izgalmas élményre nyitott látó nézők számára. Ezúton hívja meg önt és barátait a Vidanet, a Civil Support Nonprofit Kft., a Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesülete, valamint az AKKU - Az Akadálymentes és Korlátlan Kultúráért Egyesület a nyilvános, regisztrációhoz kötött, ingyenes vetítésre a kaposvári Egészségügyi Főiskolára. Alakítsuk együtt az audionarráció és a speciális feliratozás jövőjét! Legyen ön is részese az akadálymentes mozikultúra magyarországi megszületésének és fejlődésének egy zseniális szatíra megtekintésével!

Mi is az az audionarráció?

Egy speciális szolgáltatás, amely lehetővé teszi a kultúra korlátok nélküli, egyenlő esélyű hozzáférését a látássérült érdeklődők számára is. Menete a következő: a párbeszédeken felüli és audio jelekből nem kikövetkeztethető, dramaturgiai és művészi szempontból fontos információkat az AKKU Egyesület narrátor szakembere tolmácsolja a nézők számára a dialógusok szünetében, mindenkor szem előtt tartva a művészi alkotás elsőbbségét.

Mit jelent a “speciális felirat” kifejezés?

A hallássérültek számára készített magyar nyelvű felirat a dialógusokon túl a zenei betétek, valamint a képen kívüli, dramaturgiailag fontos hangeffekteket is tartalmazza. Az angolszász vidékeken már elterjedt feliratozási forma tovább tágítja a befogadók körét.

És hogy miért fontos ez?

Mert a kultúra mindannyiunké. Hogy az élmény a látás- és hallássérült társadalom tagjai számára még teljesebb és tökéletesebb legyen, szeretnénk együtt megalapozni a hazai audionarráció és a speciális feliratozás jövőjét. Próbálja ki a mozi élményét korlátok nélkül, és visszajelzéseivel, tapasztalataival segítse munkánkat, hogy még több ember számára nyújthassunk segítséget az egyenlő esélyű szórakozáshoz!

A rendezvény praktikus információi:

A vetítésen Bacsó Péter, A tanú című, 1969-es filmszatírája kerül bemutatásra. A film hossza 103 perc.

A vetítés időpontja: 2016. április 1., péntek 15:00

Érkezés 14:00-tól.

Helyszín: Egészségügyi Főiskola, PTE Egészségtudományi Kar, Kaposvári Képzési Központ, I.számú előadó

Cím: Kaposvár, Szent Imre u.14/b.

Regisztráció

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött és ingyenes.

Regisztrálni háromféleképpen lehet:

e-mailen a címen,

telefonon a 06 82 319 229-es számon

vagy online űrlapunk kitöltésével.

Kérjük, részvételi szándékát legkésőbb március 29-ig jelezze. A rendezvényre csak a regisztrált jelentkezőket tudjuk beengedni. Amennyiben a beérkezett regisztrációt szabad ülőhely hiányában nem tudjuk befogadni, a megadott elérhetőségek egyikén jelentkezni fogunk. Ezért kérjük, a regisztrációs űrlapon feltétlenül adja meg elérhetőségeit.

Egyéb információk:

Az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. A rendezvényen kép- és videófelvétel készül. A rendezvény folyamán a helyszínen önkénteseink segítenek az akadálymentes közlekedésben és tájékozódásban. Az esemény során az audionarráció előre rögzített formában, vevőkészülék használata nélkül lesz hallható. A vetítés előtt egy kis harapnivalóra, a film után egy rövid beszélgetésre várjuk minden kedves nézőnket.

Az esemény a Civil Support Nonprofit Kft., a Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesülete, valamint az AKKU - Az Akadálymentes és Korlátlan Kultúráért Egyesület együttműködésében a Vidanet jóvoltából jöhet létre.

Köszönjük figyelmét, és találkozzunk április 1-én az Egészségügyi Főiskolán és élvezzük együtt, hogy az élet igenis habostorta!

Regisztráció