Ön még nem választott települést!
Kérjük, válassz települést!
vagy

Online bankkártyás fizetés

Tegye egyszerűbbé a számlák befizetését, válassza az online bankkártyás fizetést!

Miért érdemes az online bankkártyás fizetést választania?

 • Biztonságos: A fizetés az OTP Bank fizetőoldalán történik, amely minden biztonsági előírásnak maximálisan megfelel.
 • Egyszerű: Néhány kattintással elintézheti a számlák befizetését: csupán a bankkártya adatait kell megadnia az utalás elindításához.
 • Gyors: Nem kell többé a postán sorban állnia, az interneten néhány perc alatt elintézheti a számlák befizetését.
 • Ingyenes: A fizetéskor a rendszer nem számol fel külön banki költséget, így Önnek a szolgáltatás díjmentes.

Az online bankkártyás fizetés menete:

Az online bankkártyás fizetés opciót minden ügyfelünk igénybe veheti, csak egy online fizetésre alkalmas bankkártyára és az ügyfélkapu belépési azonosító/jelszó párosra van szükség.

Az online bankkártyás fizetéshez kövesse a következő lépéseket:

 1. Lépjen be az ügyfélkapuba honlapunk nyitóoldaláról vagy a https://secure.vidanet.hu/ugyfelkapu címről! Ha Ön még nem regisztrált felhasználója az ügyfélkapunak, keresse fel az ügyfélkapu regisztrációs oldalát ide kattintva! Töltse ki az ott megjelenő űrlapot a személyes és szerződése adataival, majd kattintson a Regisztrálok gombra! Ezután a megadott e-mail címre kapni fog egy megerősítő e-mailt, melyben kérjük, kattintson az Aktiválás gombra!
 2. A belépést követően az ügyfélkapuban válassza ki a Folyószámla, majd azon belül a Bankkártyás fizetés indítása menüpontot! Ekkor megjelennek kifizetésre váró számlái. Annak érdekében, hogy az online bankkártyás fizetésről e-mailben is kapjon visszaigazolást, adja meg értesítési e-mail címét!
 3. Kattintson a Fizetés gombra! 

 4. Ezt követően betöltődik az OTP Bank online fizetési oldala. Kérjük, adja meg a fizetéshez kapcsolódó adatait, válassza ki a kártya típusát, adja meg a kibocsátó bank nevét, a kártyán szereplő nevet, a bankkártya számát, a lejárati dátumot, valamint az érvényesítési kódot! 
 5. Ha minden mezőt kitöltött, kattintson az Elküld gombra! Ezt követően még lehetősége van ellenőrizni a megadott információkat. Ha minden rendben talál, kattintson ismét az Elküld gombra, ekkor megkezdődik az online fizetés teljesítése. 
 6. Fontos, hogy addig ne zárja be az OTP Bank oldalát, amíg az automatikusan vissza nem irányítja a Vidanet Ügyfélkapuba. Ha közben kilép vagy bezárja az ablakot, akkor a Vidanet rendszerében nem regisztrálódik a fizetés ténye, miközben a kártyáról a bank már levonta a díjtételt. Ez a folyamat a bank terheltségétől függően akár 2 percig is eltarthat. 
 7. Sikeres fizetés esetén visszajut a Vidanet Ügyfélkapuba, ahol megjelenik a sikeres online bankkártyás fizetés visszaigazolása, melyről e-mailben is üzenetet küldünk Önnek.