Ön még nem választott települést!
Kérjük, válassz települést!
vagy

Az akadálymentesített filmklub új állomása: Kaposvár

Nagy sikerrel mutatkozott be Győrben audionarrált filmklubunk: az első vetítésen több mint százan, köztük mintegy ötven látássérült néző vett részt. A kedvező fogadtatásnak köszönhetően a folytatás mellett döntöttünk: április 1-én Kaposváron már nemcsak a látássérültek, de a siketek és nagyothallók számára is akadálymentes formában, audionarrációval és speciális felirattal kerül bemutatásra A tanú című film.

Az AKKU – Akadálymentes és Korlátlan Kultúráért Egyesülettel együttműködve hiánypótló kezdeményezést indítottunk novemberben: audionarrált vetítést szerveztünk Győrben annak érdekében, hogy a látássérültek számára is lehetőséget biztosítsunk a mozi élményének átélésére. Bacsó Péter A tanú című szatírájának audionarrált bemutatójára előzetes várakozásainkat is túlszárnyalva több mint 100 érdeklődő, köztük mintegy ötven látássérült regisztrált. “A vetítéssel kapcsolatos visszajelzések megerősítették, hogy nagy igény mutatkozik a kultúra akadálymentesítésére, ezért döntöttünk úgy, hogy idén Kaposváron folytatjuk a filmklubot” - mondta el Hushegyi Károly, a Vidanet régióvezetője.

Április elsején az Egészségügyi Főiskolán (Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar, Kaposvári Képzési Központ) kerül sor a következő vetítésre, ahol ismét Bacsó Péter alkotását élhetik át a nézők. A vetítés különlegessége, hogy a látássérültek mellett a siket és nagyothallók számára is akadálymentesített lesz, az audionarrációt ugyanis speciális felirattal egészítjük ki. Utóbbi lényege, hogy a párbeszédeken túl a történet szempontjából fontos hangeffekteket és zenei betéteket is tartalmazza a felirat.

Nemcsak a film, hanem a vetítés körülményeinek akadálymentesítésére is nagy hangsúlyt fektetünk, melynek érdekében önkéntesek segítik majd a résztvevők közlekedését és tájékozódását.

A vetítésre mindenkit szeretettel várunk, így a látás- és hallássérült nézők mellett az izgalmas élményekre nyitott érdeklődőket is. A  filmklub ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött. 

További információ és a regisztráció itt.