Ön még nem választott települést!
Kérjük, válassz települést!
vagy

E-számlára szeretnék váltani. Hogyan működik?

E-számlázásra telefonon (a 1203-as telefonszámon, illetve a honlapon található ingyen hívón keresztül), Video Ügyfélszolgálatunkon, illetve személyesen az ügyfélszolgálatokon vagy online, az Ügyfélkapu Folyószámla/E-számla igénylés menüpontban lehet váltani. Mivel az e-számlát az Ügyfélkapu felületén lehet megtekinteni, ezért ha Ön e-számlára vált, az Ügyfélkapuba is regisztrálnia kell. Ezt megteheti telefonon (a 1203-as telefonszámon), valamint online a honlapon található ügyfélkapu fülön az "aktiválás" linkre kattintva, emellett az ügyfélkapu nyilvános felületén (https://secure.vidanet.hu/ugyfelkapu/Ugyfel/Bejelentkezes) az "Aktiválás" menüpontban.

Hogyan hitelesíttethetem az e-számlát?

Telepíthet és lefuttathat egy tanúsítványt, amely elvégzi a számla elektronikus aláírásának és időbélyegzőjének ellenőrzését. További információt a Segítség/Letölthető dokumentumok/Segítség menüpontban talál (www.vidanet.hu/segitseg/dokumentumok/segitseg/).

Hogyan tudom megnézni az e-számlámat?

Az ügyfeleknek e-mailben küldünk értesítőt (a minta megtekintéséhez kattintson ide). Magát a számlát nem küldjük ki az e-mailben (biztonsági okok miatt), hanem az e-mailben található linkre kattintva tudják megnézni. Ez amúgy az Ügyfélkapuban a Folyószámla menüpontban is megtekinthető.

Mennyi a felszólító levél díja?

Bruttó 600 Ft.

Mi a teendő, ha nem kapok számlát?

Amennyiben az előfizető a papíralapon előállított és kiküldött számlát a számlázási időszakot követő hónap 15. napjáig nem kapja kézhez, úgy ezt haladéktalanul, de legkésőbb 5 napon belül köteles az ügyfélszolgálatnál jelezni.
A szolgáltató a fenti határidőn túl a tárgyhavi számla másolatát csak külön díj ellenében köteles az előfizető számára ismételten megküldeni.

Milyen esetben küld a szolgáltató felszólító levelet?

A szolgáltató késedelmes díjfizetés esetén az előfizetőnek fizetési felszólítást küld, s minden fizetési felszólító kapcsán adminisztrációs díjat számít fel az előfizetőnek, amelyet előfizetői egyenlegénél a tartozások között jegyez fel és érvényesít. A díjszámlázás helyességének ellenőrzésére számlamásolatot készít, amely díjmentes.