Ön még nem választott települést!
Kérjük, válassz települést!
vagy

A kábel megrongálódása okozott vételkiesést a rábaközi térségben

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Rábaközben és Fertőd térségben az elmúlt napokban tapasztalt több sajnálatos vételkiesést az optikai gerinchálózat sérülése okozta.

A Rábaközi térség és a Fertő-vidék TV jelellátását a Vidanet a győri központi fejállomásról biztosítja, egy zömmel vasúti területen futó, társzolgáltatóval közös tulajdonú gerinckábelen keresztül.

A rágcsálókár a csornai vasútállomás területén, kb. 80 méter hosszan keletkezett a felszíni betoncsatornában futó kábelen, üzemzavart okozva a Vidanet szolgáltatása mellett a társszolgáltató hazai és nemzetközi összeköttetéseiben és a vasúttársaság távközlésében. Az internet-szolgáltatás sajátosságaiból adódóan nem szenvedett teljes kiesést, a forgalom átirányításával sikerült egyes területeket mentesítenünk az üzemzavar hatásaitól.

A meghibásodások eseti kezelése mellett – a végleges megoldáshoz – új nyomvonalra kellett helyezni a gerinchálózat fél kilométeres szakaszát. Ennek kivitelezése csütörtök délután készült el, és a terveink szerint péntek délelőtt került volna átterhelésre a forgalom. A rágcsálók azonban másként gondolták – az esti órákban ismét megszakadó összeköttetések helyreállítása immár az új kábelszakaszra való áthelyezéssel történt meg, a péntek kora hajnali órákra.

Ennek okán a korábban december 2-ára meghirdetett javításra már nincs szükség.

Őszintén sajnáljuk, hogy ez a nagyon ritkán előforduló kár kellemetlenséget okozott Önöknek.

Minden érintett előfizetőnknek jóváírást adunk, amely már a 2016. december havi számlában megjelenik!

Köszönjük türelmüket, bízva megértésükben!

Tisztelettel:
Vidanet Zrt.