Ön még nem választott települést!
Kérjük, válassz települést!
vagy

Új szélessávú hálózatot építettünk a csornai járásban, 10 településen

A csornai járás 10 településén mintegy 1600 háztartás számára válik elérhetővé a szélessávú internet szolgáltatás a napokban, a Vidanet fejlesztésének köszönhetően.

 

A Széchenyi 2020 program keretében elnyert 440,83 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével 2017-ben indultak a munkák – első ütemben a kevésbé látványos, de annál fontosabb tervezési és engedélyeztetési feladatokkal. A kivitelezés a településeket a járási székhellyel összekötő gerinchálózat kiépítésével ill. bővítésével indult, mely során közel 60 km optikai gerinchálózat épült, ezek után kerültek megvalósításra a helyi elérési hálózatok. A lakossági szolgáltatások elindításával nem ér véget a projekt: minden érintett településen szabadon használható, közterületi wifi hotspot is létesül, valamint a közintézmények is nagysebességű adatkapcsolatot kapnak a közigazgatási rendszerek és az internet felé.

 

Az alkalmazott modern technológiának köszönhetően, a pályázati feltételrendszer minimumaként meghatározott 30 Mbps letöltési sebességnél jóval gyorsabb, akár 200 Mbps-os internet csomagot is választhatnak a településeken élő családok, vállalkozások; emellett elérhetővé válik számukra a Vidanet hagyományosan széles, több mint 140 csornai  TV csatornát tartalmazó TV kínálata digitális minőségben, 30 csatorna esetében HD felbontással.

 

A Vidanet Acsalag, Cakóháza, Maglóca, Magyarkeresztúr, Markotabödöge, Rábasebes, Rábcakapi, Tárnokréti, Vág, Zsebeháza lakóinak írásos tájékoztatót küldött az elérhető szolgáltatásokról, az érdeklődőket várják csornai és kapuvári, valamint győri irodáikban és telefonos ügyfélszolgálatukon.