Ön még nem választott települést!
Kérjük, válassz települést!
vagy

Élményadó hetet tartottunk önkénteseinkkel

2018-03-08

Vállalatunk társadalmi felelősségvállalás programjának keretében 2016 óta rendszeresen segítjük a győri Szt. Cirill és Method Alapítvány által működtetett Gyermekek és Családok Átmeneti Otthonát, melynek lakóit most egy egész hétnyi élménnyel leptük meg.

Vállalatunk 2016 óta rendszeresen támogatja a győri Szt. Cirill és Method Alapítvány által működtetett Gyermekek és Családok Átmeneti Otthona lakóit kedvezményes és díjmentes telekommunikációs és kábeltelevíziós szolgáltatásokkal, tárgyi adományokkal, valamint önkénteseink kétkezi munkájával.

A Vidanet Élményadó Hét keretében a segítségnyújtáson túl a lelki feltöltődéshez szerettünk volna lehetőséget biztosítani az otthon lakói számára, melynek megvalósításához nagy örömünkre rengeteg önkéntes jelentkezett cégünk munkatársai közül, akik akár a saját családtagjaikat is bevonhatták a különleges jótékonysági programsorozatba.

A hét első élményét a február 27-ei főzőtanfolyam és gasztroeste jelentette. Az átmeneti otthonban élő fiatal édesanyáknak nehéz szociális helyzetük miatt többnyire nagy nehézséget jelent a háziasszonyi szerepben való helytállás, mivel nem rendelkeznek olyan háttérrel, amelyből a szülői szerephez meríthetnének. Önkénteseink szívesen vállalkoztak rá, hogy egy élményközpontú tanfolyam során megtanítják kedvenc receptjeiket és konyhai praktikáikat, hogy kikapcsolódás közben, szinte észrevétlenül is tanulhassanak az otthon fiatal anyukái. A gasztroesten Járai Máté, a Győri Nemzeti Színház színésze is tiszteletét tette.

Március elsején a lakóotthon gyermekeié lett a főszerep. Részükre egy futsal minitornát szerveztünk a Bercsényi Gimnázium tornacsarnokában, amelyen az UEFA Futsal Cup négyes döntőjére készülő Győri ETO futsalcsapata és a Vidanet munkatársainak focicsapata is örömmel vett részt. Az ETO sportolói tartottak egy rövid edzést a gyerekeknek, majd a pályán mérték össze a csapatok az erejüket. Nagyszerű hangulat uralkodott végig az eseményen, kicsik és nagyok is élvezték a jókedvű és játékos versengést.

A Vidanet Élményadó Hét harmadik állomásán az alapítványi otthonban élő gyerekeket bábszínházi előadásra invitáltuk a Vaskakas Színházba, ahol „A halhatatlanságra vágyó királyfi” című darabot nézhették meg, majd az érdeklődők egy farsangi témájú kézműveskedéssel folytatták a napot.

A jótékonysági programsorozat sikere önmagáért beszél, ezúton is köszönjük önkénteseinknek, Járai Máténak, a Győri ETO futsalcsapatnak, a Vaskakas Színháznak és mindenkinek, aki hozzájárult a közös cél megvalósításához!