Ön még nem választott települést!
Kérjük, válassz települést!
vagy

Biztonságos televíziózás a nyári szünetben is

A forró nyári napokon sokszor jobb a lakásban átvészelni a hőséget. Az élményekről azonban otthon sem kell lemondani, hiszen a televíziózás is sok érdekességet, kalandot, új ismeretet kínál azok számára, akik körültekintően választanak műsort. A Tévézz okosan! weboldal ebben a választásban nyújt segítséget a felelősségteljes szülőknek és gyermekeiknek.

A forró nyári napokon sokszor jobb a lakásban átvészelni a hőséget.  Az élményekről azonban otthon sem kell lemondani, hiszen a televíziózás is sok érdekességet, kalandot, új ismeretet kínál azok számára, akik körültekintően választanak műsort. A Tévézz okosan! weboldal ebben a választásban nyújt segítséget a felelősségteljes szülőknek és gyermekeiknek.

A Tévézz okosan! műsorajánlói kifejezetten a gyermekek igényei és szükségletei alapján, gyermekpszichológusok segítségével készülnek, ami garantálja, hogy az oldalon kiskorúak számára teljesen biztonságos, erőszakmentes, érdekes és színvonalas televíziós tartalmak találhatók. Az ajánlott műsorok a tanulás és a fejlődés szórakoztató oldalát is megmutatják, hiszen a listában helyet kapnak az iskolai tananyaghoz kapcsolódó ismeretterjesztő műsorok, illetve olyan lebilincselő produkciók is, melyek megragadják a gyerekek fantáziáját, hogy aztán új tudás megszerzésére sarkallják őket. Egyszóval kalandos utazásban lehet részük a kisebbeknek, miközben a szülők a lehető legnagyobb biztonságban tudhatják őket.

A Tévézz okosan! weboldalán számos további információt olvashat a kiskorúak és a média viszonyáról. Többek között választ kaphat arra, hogy mennyit szabad tévéznie a gyereknek, megismerheti, hogy milyen veszélyeket rejt magában, ha a gyerek felnőtteknek szóló műsorokat néz, és hogy miként lehet az agresszív tartalmakkal szemben hatékonyan védekezni. A médiafogyasztás felügyelete érdekében használja a gyerekzárat, melynek működéséről és kezeléséről hasznos és részletes információkat kaphat az oldalon.

A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség tagjaként mi is támogatjuk a „Tévézz okosan!” kezdeményezést, mert fontos számunkra, hogy a gyermekeket megóvjuk a rájuk nézve káros tartalmaktól, és helyettük új, izgalmas ismereteket közvetítő, színvonalas műsorokkal találkozzanak.

A „Tévézz okosan!” kezdeményezésről itt olvashat bővebben.

Tegyünk együtt az okos tévézésért!