Ön még nem választott települést!
Kérjük, válassz települést!
vagy

Győrben indul az első nyilvános audionarrált filmklub

A társadalmi felelősségvállalási programunkban mindig nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy segítsük a hátrányos helyzetű családokat, illetve fogyatékossággal élőket. Ennek jegyében az országban elsőként nyilvános audionarrált filmklubot indítunk az AKKU - Akadálymentes és Korlátlan Kultúráért Egyesület együttműködésében.

Az első vetítés alkalmával az érdeklődők a nagysikerű magyar film, A tanú audionarrált változatát nézhetik meg november 6-án Győrben, a Gyermekek Házában. Az audionarrációnak köszönhetően - melynek lényege, hogy a film alatt egy kiegészítő alámondás jeleníti meg a képi információkat - a vetítést a látássérültek éppúgy élvezhetik, mint az izgalmas élményekre nyitott látó nézők. “Nagyon fontos az egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése, hiszen a kultúra mindannyiunké - mondta el Pethes Ágnes, az AKKU képviseletében. - Annak érdekében, hogy az élmény a látássérült társadalom tagjai számára még teljesebb és tökéletesebb legyen, szeretnénk együtt megalapozni a hazai audionarráció jövőjét, mely felé nagy lépést jelent a Vidanet támogatásával szervezett filmklub elindítása.”

Nemcsak magát a filmnek, hanem a vetítés körülményeinek akadálymentesítésére is nagy hangsúlyt fektetünk, ennek érdekében a helyszínen önkéntesek segítik az akadálymentes közlekedést és tájékozódást. A segítők számára a rendezvény előtt az AKKU szakembereinek vezetésével érzékenyítő programot tartunk.

A vetítés ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött. További részletek itt olvashatók.

Audionarrált filmklub